Kano Vereniging Lisse

Wie zijn wij?

Kano Vereniging Lisse, KVLisse in het kort, is een recreative kanovereniging. We varen voornamelijk toertochten op vlakwater maar varen ook vaak op zee. De vereniging is opgericht in 1985. Tot 2015 stond ons clubgebouw aan de sportlaan in Lisse. Nu zitten we op een nieuwe locatie aan de Jachthavendam, naast de Watersportvereniging Lisse. Direkt aan de Ringvaart Haarlemmermeer. Onze vereniging telt momenteel 50 leden in de leeftijd van 25 tot 75+ Elke woensdagavond vanaf 19:00 uur hebben we clubavond, we varen dan over de ringvaart richting Kaag of tussen de bollenvelden rondom Lisse.
Door het te proberen zal je ontdekken dat kanovaren laagdrempelig is en dat je met wat hulp al snel zelfstandig kan varen.
Leden kunnen het eerste jaar elke woensdag avond en tijdens toertochten gratis club kano’s uitproberen en krijgen begeleiding en instructie.

Open dag 18 mei

Zaterdag 18 mei was onze open dag. Het prachtige weer lokte veel mensen die interesse hadden in het kanovaren of een kijkje wilden nemen in ons nieuwe gebouw.

Klik op de linkjes voor verslagen in het plaatselijke nieuws:

Blik op Lisse
Lisser Nieuws
Lisses Nieuwsblad

Waar kom je ons tegen.

We varen regelmatig rondom Lisse. We vertrekken dan vanaf ons clubgebouw aan de Ringvaart. Er zijn diverse mogelijkheden, naar de Kaag of verder, rondje keukenhof, Leidsevaart, Hillegom.

Image

Soms gaan we wat verder van huis en laden we de kano's op en varen we ergens op de plassen of vele vaarten en polders van Noord, Zuid Holland of Utrecht.

Image

Ook op zee kun je ons regelmatig aanschouwen,
met zeekano's voor de langere afstanden of wildwaterbootjes in de branding.

Leuk om te weten.

Het weer in Lisse.